Reikės:
1 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ stiklinės krakmolo
440 g skardinės ananasų (nusunkti ir susmulkinti ananasų gabaliukus, pasilikti apie ⅓ stiklinės sirupo)
½ stiklinės smulkaus cukraus
1 kiaušinio (suplakto)
60 g sviesto (lydyto)
2 v. š. rudojo cukraus
½ stiklinės graikinių riešutų (smulkiai kapotų)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais 20 cm apskritą formą.
Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą. Sudėti ananaso gabaliukus, supilti sirupą, suberti smulkų cukrų, supilti kiaušinį ir lydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą, išlyginti viršų. Tolygiai pabarstyti ruduoju cukrumi ir kapotais riešutais. Kepti apie 35 minutes (tikrinti mediniu iešmeliu). 10 minučių atvėsinti formoje, tada pabaigti vėsinti ant grotelių.