Pradinis / Receptai / Aromatingas morkų pyragas

Aromatingas morkų pyragas

Reikės:

70 g sviesto (kambario temperatūros)
120 g rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1 stiklinės (250 ml), standžiai prigrūstos smulkiai tarkuotų morkų (maždaug 2 didelės morkos)
170 g tiršto jogurto ar grietinės
120 g kvietinių miltų
50 g sorų miltų (jei neturite, kvietinių miltų kiekį padidinkite iki 170 g)
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
šiek tiek cinamono, imbiero, muskatų, kardamono miltelių (galite dėti visus ar tik dalį jų)

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite (kaip bulves cepelinams).

Sviestą ištrinkite su cukrumi, kol jis taps purus. Įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol masė pasidarys balta.

Sudėkite tarkuotas morkas, jogurtą ar grietinę ir vėl išmaišykite.

Atskirame inde sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską, kepimo miltelius ir visus prieskonius. Suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į siaurą kepimo skardą ir kepkite 50–60 minučių. Atminkite, kuo skarda platesnė, tuo trumpiau reikia kepti pyragą.

Pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir skanaukite!

www.isbandytireceptai.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: