Pradinis / Receptai / Avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai

Jums reikės:

300 g avižinių dribsnių,
50 g kokoso drožlių,
50 g lazdyno riešutų,
50 g moliūgo sėklų,
50 g saulėgrąžų,
40 g sezamo sėklų,
žiupsnelio muskato,
1 a. š. vanilinio cukraus,
1 a. š. cinamono,
1 a. š. druskos,
240 g medaus,
50 g cukraus,
120 g sviesto.

Darbo eiga:

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, riešutus, moliūgo sėklas, saulėgrąžas, sezamą suberiame į didelį dubenį ir gerai išmaišome.

Nedideliame puode ištirpiname sviestą ir medų, beriame cukrų ir maišome, kol šis ištirpsta. Ten pat beriame druską, cinamoną, vanilinį cukrų ir muskatą. Šia mase užpilame avižinius dribsnius ir sėklas, viską gerai išmaišome. Dedame masę į didesnę skardą, išlyginame ir šiek tiek paspaudžiame. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Kepinį paliekame skardoje šiek tiek atvėsti, tada baigiame vėsinti ant grotelių ir supjaustome. Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: