Pradinis / Receptai / Avižinių dribsnių sausainiai su riešutais ir spanguolėmis

Avižinių dribsnių sausainiai su riešutais ir spanguolėmis

Tikras gardumėlis, ir reikia daug pastangų, kad sustotum ir nesuvalgytum bent jau didžiosios dalies iš karto.

~25 sausainiams:

200 g avižinių dribsnių (tik ne greitai paruošiamų)
90 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
200 g sviesto
120 g rudojo cukraus
30 g baltojo cukraus
2 kiaušinių
100 g graikinių riešutų
50 g džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
  2. Minkštą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite cukrų ir plaktuvu plakite apie 2 min., kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar plakite apie 1 min.
  3. Į sviesto masę suberkite avižinius dribsnius su priedais. Viską gerai išmaišykite.
  4. Tuomet dėkite smulkintus graikinius riešutus, suberkite spanguoles ir vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Formuokite norimo dydžio sausainius, dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, palikdami nemažus tarpus, ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 min.
  6. Visus sausainius kepkite ne visus iš karto, o per 3–4 kartus.
  7. Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukitės prie kavos ar arbatos puodelio.

http://oditele.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: