Pradinis / Receptai / Keptuvėje troškinti balandėliai

Keptuvėje troškinti balandėliai

8 balandėliai

Reikės:

  • 400 g vištienos faršo
  • 1 kopūsto (galite naudoti, kokį mėgstate)
  • 2 svogūnų
  • 4 morkų
  • 50 g ryžių
  • 5 šaukštų pomidorų padažo
  • 200 ml daržovių sultinio
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio „Red curry“ pastos (nebūtina)
  • aliejaus

Gaminimo eiga:

Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinkite.

Kopūsto lapus išskirstykite po vieną ir užpylę verdančiu vandeniu pavirkite kelias minutes, kol suminkštės.

Į vištienos faršą suberkite kubeliais smulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus ir sudėkite „Red curry“ pastą. Išmaišykite.

Išpjaukite kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto lapo dėkite faršo masės ir susukite balandėlį.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, sudėkite pomidorų padažą, išmaišykite. Supilkite daržovių sultinį ir išmaišykite. Turi būti padažo konsistencija. Sudėkite balandėlius į keptuvę, uždenkite dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinkite 35 min. Stebėkite, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta, įpilkite sultinio. Jei mėgstate, galite įdėti 2 šaukštus grietinės.

Skanu su virtomis bulvėmis, bet šį kartą užteko ir morkų garnyro.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: