Pradinis / Receptai / Bananų duona

Bananų duona

_MG_0733

Reikės:

375 ml miltų

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

0.5 arbatinio šaukštelio maistinės sodos

125 g tirpinto sviesto

125 ml rudojo cukraus

125 ml baltojo cukraus

2 kiaušinių

3 gerai primokusių bananų

Poros saujų gliaudytų graikinių riešutų

Eiga:

  1. Pirmiausia į didesnį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir maistinę sodą.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių cukrų.
  3. Ištirpintą sviestą pilkite ant cukraus ir gerai išplakite.
  4. Po vieną įmuškite abu kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
  5. Šakute sutrinkite gerai prinokusius bananus.
  6. Bananų masę įmaišykite į cukraus ir kiaušinių plakinį, suberkite smulkintus graikinius riešutus.
  7. Skystą masę po truputį, nuolat maišydami, supilkite į miltus. Maišykite tik tol, kol dings miltai. Svarbu nepermaišyti.
  8. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą.
  9. Bananų duoną kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1–1.5 val. Ar kepinys iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Jei kepant duonelės viršus imtų pernelyg greitai rusti, viršų pridenkite folija.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: