Apie 15 bandelių
Tešlai:
- 130 g varškės
- 110 ml pieno
- 75 ml bekvapio aliejaus
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 100 g cukraus
Įdarui:
- 3 obuolių
- 2 šaukštų razinų
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukšto sviesto
- 1 plakto kiaušinio
Pabarstyti:
Miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, razinas, supilkite cukrų ir patroškinkite, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis. Atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite varškę, aliejų, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ji turėtų būti minkšta ir maloni rankoms.
Iškočiokite tešlą ir didesniu puodeliu išspauskite apskritimo formos blynelius. Į centrą dėkite įdaro, užlenkite kraštus ir su šakute prispauskite, kad įdaras neišbėgtų.
Dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bandelės gražiai paruduos ir iškeps.
Apibarstykite milteliniu cukrumi.