Pradinis / Kinas, muzika, TV / Beata Nicholson patars, ką galima pasigaminti gamtoje

Beata Nicholson patars, ką galima pasigaminti gamtoje

Jau šį šeštadienį TV3 televizijos eteryje – kulinarinės laidos „Beatos virtuvė“ ketvirtasis sezonas. Beata Nicholson grįžta į eterį su atsinaujinusia laida: žiūrovų lauks ne tik Beatos išbandyti ir patikrinti receptai, bet ir žurnalistiniai virtuvės tyrimai, įdomių žmonių gyvenimo istorijos.

Pirmoje naujo sezono laidoje šeštadienį Beata kvies TV3 žiūrovus gaudyti rudenį už spalvotų skvernų, eiti į lauką ir palydėti vasarą prie kepsninių ar šašlykinių. „Jūs nepatikėsit, kokie šašlykų valgymo čempionai yra lietuviai. Kažkada man didžiausio prekybos centro mėsininkai pasakojo, kad lietuviams per savaitgalį suvalgyti 60 tonų šašlykų – tikrai ne problema! Net neabejoju, kad kiekvienoje giminėje yra bent vienas šašlykų kepėjas, kuris drąsiai stoja prie šašlykinės ir užtikrintai varto iešmus“, – pasakoja B. Nicholson.

O ką daryti, jei toks nesi, bet šašlykų ar skaniai marinuoto kepsnio vis tiek nori? „Tiesą sakant, ir mano šeimoje šašlykų eksperto vietą yra užėmęs mano tėtis Jonas. Todėl man ši laida, kurią kūrėme kartu su Lietuvos barbekiu asociacijos nariu Donatu Beinoru, buvo pilna atradimų“, – sako „Beatos virtuvės“ vedėja.

Ką galima paruošti ant vienkartinės kepsninės? Kas geriau kepa – nuo seno lietuvių pamėgta stačiakampė malkomis kūrenama šašlykinė ar dabar prekybos centrus užplūdusios įvairiausios kitokios kepsninės? Kaip užkurti malkas ar anglis be nuodingojo padegamojo skysčio ir kokie marinatai kokiai mėsai tinka? Į visus šiuos klausimus Beatai atsakymus padėjo surasti Donatas.

„O aš pasiūlysiu savo šios vasaros atradimą – kepsnius su glajumi – ir dar pabandysiu lietuvius įtikinti, kad ant grotelių guldyti galima ne tik mėsą – paruošiu ir puikių užkandžių vegetarams“, – žada Beata.

Naujoje laidos rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ svečiuosis devynmetis Motiejus. Jam šeimininkauti prie kepsninės nesutrukdys net akin įzvimbęs vabzdys… Beata primena, kad iki rugsėjo galo vyksta atranka 10–15 metų vaikų, kurie mėgsta gaminti ir galėtų prisidėti kuriant laidą „Beatos virtuvė“. Ką reikėtų padaryti? Adresu beatai@beatosvirtuve.lt atsiųsti neilgą laišką apie save – savo mėgstamiausius valgius ir linksmiausius nutikimus ar klaidas virtuvėje. Žinoma, būtinai pridėkite savo nuotrauką. Galbūt netrukus išvysite save televizorių ekranuose.

O kol orų prognozės vilioja į lauką, Beata siūlo, kaip paruošti baklažanus, paprikas ir kukurūzų burbuoles, kad jos iš lėkštės dingtų greičiau nei mėsa. Daržovių trio ant laužo receptą žiūrėkite specialiame filmuke http://goo.gl/TBAoun.

Parengė Erika Vyšniauskaitė

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: