Puikios salotos tiek prie mėsos, tiek lengvai vakarienei ar net į pietų dėžutę įsidėti.
Reikės:
- 2 nedidelių brokolinių kopūstų
- 1 ilgavaisio agurko
- 15 ridikėlių
- 1 raudonojo svogūno
- 150 g fetos sūrio
- 2 šaukštų majonezo
- 2 šaukštų grietinės
- 1 šaukšto obuolių acto
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Brokolius išskirstykite žiedynais ir apvirkite. Perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.
Agurką supjaustykite kubeliais, ridikėlius ketvirčiais, svogūną – kubeliais. Visas daržoves sudėkite į dubenį. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pagardinkite druska (nepadauginkite, nes feta turi sūrumo).
Padažui sumaišykite majonezą, grietinę ir actą. Šiuo padažu užpilkite salotas ir išmaišykite.