Kai pabosta bulviniai blynai, paįvairinimui galite išsikepti bulvinę picą – labai skanu.
Reikės:
5–6 vidutinio dydžio bulvių
1 kiaušinio
2 v. š. miltų
druskos, juodųjų pipirų
4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės
1 svogūno
1 pomidoro
tarkuoto fermentinio sūrio
gabalėlio sviesto
Gaminimo eiga:
Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Rankomis gerai nuspauskite skystį ir sumaišykite su plaktu kiaušiniu, miltais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais (jei bulvės nešviežios, nepamirškite įdėti vitamino C).
Imkite mažą keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įkaitinkite. Dėkite 3 kupinus valgomuosius šaukštus bulvių masės ir gražiai išlyginkite blyną. Apkepkite iš abiejų pusių.
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, sudėkite žiedais ar pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir apkepkite.
Sausoje keptuvėje apskrudinkite šoninę ir padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalai.
Blyną dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite svogūną, šoninę, tarkuotą fermentinį sūrį ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min., kol išsilydys sūris.
Iš nurodyto kiekio išėjo trys blynai, įdaro kiekį nurodžiau dviem blynams.