Reikės:
1 kg bulvių, virtų su lupena
apie 100 g bulvių krakmolo
1 kiaušinio trynio
1 žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite (galite iš vakaro tai padaryti) ir nulupkite. Sumalkite naudodami smulkų sietelį.
Suplokite bulves ir pirštu padalykite į 4 dalis.
Išimkite vieną bulvių dalį ir uždėkite ant kitų bulvių, o tuščią vietą pripilkite bulvių krakmolo. Jei bulvės vandeningos, bulvių krakmolo dėkite daugiau, kad verdant neišsileistų.
Į bulvių masę įberkite druskos, dėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.
Formuokite nedideles apskritas bandutes ir išspauskite duobutę viduryje.
Virkite pasūdytame vandenyje. Kai iškils į viršų, pavirkite dar apie 5–7 min.
Galite valgyti su mėgstamu padažu ar patiekti kaip garnyrą.