Pradinis / Receptai / Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Reikės:

1 kg bulvių,
2 didelių morkų,
1 didelio svogūno,
4 česnako skiltelių,
4 valg. š. miltų,
3 kiaušinių,
3 valg. š. aliejaus,
žiupsnelio muskato riešuto,
druskos,
pipirų.

Gaminimas:

Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepui papuošti). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps. Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu.

Apkepą galima kepti ir keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams.

http://aj-receptai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: