Reikės:
1 l vandens
1 viščiuko krūtinėlės
8–10 vnt. nedidelių tortilijų (ar ~5 didelių)
½ raudonos saldžiosios paprikos
½ geltonos saldžiosios paprikos
1 vidutinio dydžio morkos
2 mažų agurkų
2 svogūnų
1 česnako skiltelės
½ a. š. malto kumino
1 vidutinio dydžio pomidoro
2 vištienos sultinio kubelių
~2–3 a. š. kukurūzų krakmolo
⅔ puodelio konservuotų kukurūzų
fermentinio sūrio (kuo daugiau, tuo skaniau)
saujelės šviežių petražolių
grietinės (nebūtinai)
aliejaus kepti
druskos
pipirų
Gaminimo eiga:
Į puodą supilti 1 l vandens, uždėti ant viryklės, kaitinti, kol užvirs, sumesti vištienos sultinio kubelius ir juos ištirpinti, įberti žiupsnelį druskos. Sudėti krūtinėlės puseles (abi krūtinėlės puseles perpjoviau dar pusiau), užvirus virti 25 min. (ne ilgiau, kitaip mėsytė pasidarys sausa).
Išvirusią mėsą išimti iš puodo ir padėti atvėsti.
Paprikas, agurkus, morką supjaustyti plonomis juostelėmis, pomidorą ir svogūną – nedideliais kubeliais, likusį svogūną perpjauti perpus ir supjaustyti griežinėliais, petražoles susmulkinti, o česnaką sutarkuoti.
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną (~2–3 min.), sudėti tarkuotą česnaką ir dar pakepti 1 min. Tada sudėti pomidorą, įberti kumino, žiupsnelį druskos, pagardinti pipirais ir užpilti 2½ puodelio sultinio (to, kuriame išvirė mėsytė). Ant mažos ugnies virti 10 minučių.
Nedideliame indelyje įpilti truputį vandens, jame ištirpinti krakmolą ir gautą skystį supilti į padažą. Pamaišyti ir pakaitinti dar porą minučių, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo ugnies. Suberti petražoles.
Atvėsusią mėsytę rankomis suplėšyti į nedideles juosteles.
Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus suberti morkas, maišant pakepti jas ~3 min., tada suberti stambiai pjaustytą svogūną ir paprikas, kepti maišant dar ~4 min. Kai daržovės jau bus apkepusios, sudėti agurkus ir kukurūzus. Išmaišyti. Supilti pusę padažo, sudėti paruoštą mėsytę, išmaišyti ir dar pakepinti kelias minutes.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
Pasirinkti didesnę kepimo formą, ją šiek tiek patepti aliejumi. Imti tortiliją, dėti įdaro, ant jo pabarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio, susukti ir taip dėti į kepimo formą vieną šalia kito, kol baigsis įdaras. Ant viršaus tolygiai užpilti likusį padažą, negailint užbarstyti sūriu ir šauti į orkaitę. Kepti 15–20 min.
Ant viršaus užpilti kelis šaukštus grietinės, pabarstyti petražolėmis.