Šie keksiukai buvo atradimas, kuris maloniai nustebino. Niekada nemaniau, kad burokėliai kepiniuose taip puikiai tinka ir net nesuprasi, kad jie ten yra. Keksiukai minkšti, drėgni ir labai skanūs.
Tešlai:
450 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
50 g kakavos
100 g šokolado
100 g cukraus
2 kiaušinių
200 ml pieno
75 ml alyvuogių aliejaus
3 burokėlių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Kremui:
350 g persijoto miltelinio cukraus
400 g grietinėlės sūrio
100 g kambario temperatūros sviesto
1 šaukšto citrinų sulčių
Gaminimo eiga:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Pasiruošiame keksiukų formeles (visada popierines keksiukų formeles dedu į metalines keksiukų formeles, tinkamas kepti orkaitėje).
- Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską, cinamoną ir išmaišome.
- Kitame dubenyje smulkia tarka sutarkuotus burokėlius sutriname trintuvu. Dedame likusius produktus ir viską gerai išmaišome.
- Pamažu vis pamaišydami suberiame miltus ir viską gerai išmaišome.
- Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 25 min., kol gražiai iškyla ir paruduoja. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku.
- Kai atvės, puošiame kremu.
- Elektriniu plaktuvu išsukame sūrį, sudedame sviestą, supilame citrinų sultis ir išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltelinį cukrų ir plakame, kol masė tolygiai pasiskirsto ir tampa vientisa.
- Konditeriniu švirkštu kremu papuošiame atvėsusius keksiukus.
- Papuoštus keksiukus dedame porai valandų į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų.