Pradinis / Receptai / Čeburekai su mineraliniu vandeniu

Čeburekai su mineraliniu vandeniu

Tešlai:

500 g kvietinių miltų
150 ml mineralinio vandens
Himalajų druskos
1 nepilno šaukštelio cukraus

Įdarui:

500 g maltos triušienos (galite dėti ir avieną, kiaulieną ar jautieną)
2 svogūnų
krapų
100 ml sultinio (naudojau daržovių sultinį)
pagal skonį druskos, maltų pipirų
saulėgrąžų aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Į puodą suberkite išsijotus miltus kartu su cukrumi ir druska, gerai išmaišykite, tada supilkite mineralinį vandenį ir minkykite tešlą (ji bus gana stangri). Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30–40 min. Tuo metu ruoškite įdarą.

Svogūnus sutarkuokite su tarka ir įmaišykite į faršą. Berkite smulkintus krapus, druską, maltus pipirus ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite sultinį, gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 20 min., kad sultinys įsigertų į faršą.

Atgnybkite nedidelį tešlos gabaliuką, labai plonai iškočiokite, dėkite šaukštą faršo, šonus užspauskite su šakute ir dėkite į įkaitintą aliejų kepti. Kepkite po 2–3 min. iš abiejų pusių.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: