Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu. Tobulos. Nėra ką pridėti ar atimti.
Tešlai:
285 g miltų
50 g sviesto
45 g cukraus
150 ml pieno
7 g sausų mielių (ar 15 g šviežių mielių)
žiupsnelio druskos
Įdarui:
20 g minkšto sviesto
25 g cukraus
4 g cinamono
Gaminimo eiga:
- Pieną šiek tiek pašildykite (tiek, kad įkišus pirštą būtų šiltas ir nedegintų). Sudėkite mieles, trečdalį cukraus, pamaišykite ir palikite 10–15 minučių parūgti.
- Į dubenį berkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite pieną, pradėkite maišyti. Baigdami maišyti supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 5 minutes, suformuokite kamuoliuką. Dubenį ištepkite aliejumi, į jį dėkite tešlą, viršų patepkite trupučiu aliejaus, o dubenį apvyniokite maistine plėvele ir palikite tešlą 1,5–2 valandas pakilti.
- Kai tešla pakils, iškočiokite 4–5 mm storio sluoksniu, patepkite minkštu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Susukite į vyniotinį, paviršių patepkite sviestu, pabarstykite cukrumi, cinamonu. Supjaustykite 4 cm pločio riekelėmis.
- Sudėkite paruoštus tešlos ritinėlius ant riebalais pateptos kepimo formos, šiek tiek lengvai paspauskite ranka ir palikite dar 10–15 minučių pakilti.
- Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
Iš šio kiekio išėjo 8 bandelės.