6 paprikų
150 g ilgagrūdžių ryžių
2 morkų
2 svogūnų
1 aitriosios paprikos
8 pievagrybių
3 v. š. pomidorų tyrės
100 ml grietinėlės
4 v. š. augalinio aliejaus
1 stiklinės daržovių sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
žalumynų (naudojau krapus ir kalendrą)
Gaminimo eiga:
Išvirkite biriai ryžius.
Paprikas, nupjovę viršūnėles, išplaukite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus, aitriąją papriką, pievagrybius ir tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, išjunkite viryklę ir sumaišykite daržoves su ryžiais. Pagardinkite druska, pipirais, berkite dalį žalumynų ir gerai išmaišykite. Ryžių įdaru įdarykite paprikas.
Sudėkite paprikas į troškinimo indą, supilkite sultinį ir uždengę folija arba dangčiu dėkite į orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–40 min. Kai iki troškinimo pabaigos liks 5 min., sudėkite pomidorų tyrę, supilkite grietinėlę, berkite žalumynus ir baikite troškinti.
Patiekite su norimu garnyru.