Jums reikės (4–5 nedidelėms stiklinėms):
200 g braškių,
300 g kreminės varškės „President“ (arba rikotos, maskarponės ar kt.),
200 g 35 % riebumo grietinėlės,
100 g sausainių („Selga“, „Gaidelis“ ar kt.),
30 g sviesto,
5 v. š. cukraus (arba pagal skonį).
Darbo eiga:
Sausainius pasmulkiname smulkintuvu arba bulvių grūstuve (turėtų būti stambūs trupiniai). Sumaišome trupinius su tirpintu sviestu, dedame juos į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad truputį sukibtų.
Grietinėlę išplakame su 3 v. š. cukraus ir trupučiu citrinos rūgšties iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
Braškes šiek tiek patriname su 2 v. š. cukraus. Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t. t. Palaikome 1–2 val. šaldytuve.
P. S. Galite naudoti ir paprastą varškę, pertrintą per sietelį. Galite dėti į desertą smulkintų riešutų, šokolado ar kt. pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!