Labai skani, nesaldi balta duona su aštria ispaniška čoriso (chorizo) dešra ir saulėje džiovintais pomidorais.
500 g miltų
8 g smulkios druskos
7 g sausų mielių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
275 ml šilto vandens
trupučio kukurūzų miltų pabarstyti
Įdarui:
100 g čoriso dešros (nuluptos ir smulkiai pjaustytos)
75 g saulėje džiovintų pomidorų (nusausintų ir pjaustytų griežinėliais)
maždaug 3 šaukštų alyvuogių aliejaus aptepti
Gaminimo eiga:
- Į maišytuvo dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Įmaišykite sausas mieles. Centre padarykite duobutę.
- Į duobutę supilkite aliejų ir vandenį. Viską sumaišykite ranka arba maišytuvu mažiausiu greičiu naudodami tešlos antgalį.
- Tešlą maišytuvu minkykite (maišykite) 5 minutes mažiausiu greičiu (arba minkykite rankomis 10 minučių), kol ji taps elastinga.
- Dubenį patepkite aliejumi, grąžinkite tešlą atgal į dubenį ir uždenkite plėvele.
- Kildinkite 1–1,5 valandos kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
- Kepimo formą ištepkite aliejumi.
- Stalą pabarstykite kukurūzų miltais, išverskite ant jo tešlą ir rankomis spausdami suformuokite 24×28 cm stačiakampį. Ant tešlos paskleiskite dešrą ir saulėje džiovintus pomidorus.
- Pradėkite vynioti tešlą nuo trumpiausios kraštinės.
- Vyniodami šepetėliu nubraukite kukurūzų miltus ir stipriai spauskite, kad įdaras tvirtai įsispaustų į tešlą (kitaip iškepus bus daug tuščių tarpų).
- Kai baigsite vynioti, kraštą gerai užspauskite. Tešlos galus užlenkite į vidų ir paruoštą kepaliuką dėkite į skardą (siūle į skardos apačią).
- Skardą lengvai užklokite maistine plėvele ir palikite 45–60 minučių pakilti (kol beveik padvigubės).
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C (orkaitę su fenu iki 200 °C).
- Kepaliuką atidenkite ir lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite apie 35 minutes, kol gražiai paruduos.
- Atsargiai išimkite iš skardos ir prieš pjaustydami atvėsinkite.