Pradinis / Receptai / Gaivus jogurtinis tortas

Gaivus jogurtinis tortas

20 cm torto formai:

Pagrindui:

150 g „Oreo“ sausainių, smulkintų
70 g lydyto sviesto

Įdarui:

300 ml natūralaus jogurto
300 ml grietinėlės
350 g braškių
70 g cukraus
15 g želatinos (5 lapeliai)
100 ml verdančio vandens
1 šaukštelio citrinos sulčių

Papuošti:

Kelių braškių

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius susmulkinkite smulkintuvu arba kočėlu. Sumaišykite sausainius su lydytu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą.
  2. Grietinėlę išplakite iki standumo. Dėkite į šaldytuvą.
  3. Braškes susmulkinkite smulkintuvu, perkoškite per sietelį. Berkite cukrų ir pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  4. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Aš naudojau želatinos miltelius. Miltelius subėriau į karštą 100 ml verdantį vandenį ir ištirpinau.
  5. Supilkite ištirpintą želatiną į braškių putėsius ir gerai išmaišykite.
  6. Supilkite braškių mišinį į jogurtą, gerai sumaišykite. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę.
  7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Laikiau šaldytuve per naktį.
  8. Puoškite braškėmis.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: