Pradinis / Receptai / Itališkas obuolių pyragas

Itališkas obuolių pyragas

Drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas.

Reikės:

  • 3–4 obuolių
  • 180 g miltų
  • 2 kiaušinių trynių
  • 140 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 125 ml pieno
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Trynius su 100 g cukraus plakite plaktuvu, kol masė taps puri ir pabals. Sviestą išlydykite ir pusę supilkite į kiaušinių masę. Supilkite pieną ir viską išmaišykite. Berkite druską, miltus, kepimo miltelius ir  gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite tešlą į 20–22 cm skersmens formą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilkite likusį sviestą ir pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.

http://aj-receptai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: