Pradinis / Receptai / Jogurtinis desertas su avietėmis

Jogurtinis desertas su avietėmis

4 porcijos

Jogurtiniam sluoksniui:

  • 2 šaukštų želatinos
  • 3 šaukštų vandens
  • 200 ml grietinėlės
  • 250 g graikiško jogurto
  • 4 šaukštų cukraus

Avietiniam sluoksniui:

  • 2 šaukštų želatinos
  • 3 šaukštų vandens
  • 200 ml trintų aviečių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 3 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

Paruoškite jogurtinį sluoksnį. Išbrinkinkite vandenyje želatinos grūdelius. Grietinėlę išplakite iki standumo. Graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi ir įmaišykite išplaktą grietinėlę. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Plona srovele pilkite į jogurto masę ir gerai išmaišykite. Supilkite į stiklinius indelius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

Paruoškite avietinį sluoksnį. Želatinos grūdelius išbrinkinkite vandenyje. Į trintas avietes suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną ir supilkite plona srovele į aviečių tyrę. Išmaišykite. Supilkite aviečių masę ant sustingusios jogurto masės ir dėkite vėl į šaldytuvą visiškai sustingti.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: