Pradinis / Receptai / Jogurtinis keksas

Jogurtinis keksas

Jums reikės:

Tešlai:

100 g sviesto,
2 kiaušinių,
50 g medaus,
70 g rudojo cukraus,
160 g tiršto natūralaus jogurto,
180 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 apelsino žievelės (tik geltonosios dalies);

Glajui:

3–4 šaukštų miltelinio cukraus,
1 apelsino sulčių (naudojau raudonuosius apelsinus, todėl glajus nusidažė rausvai),
saujos migdolų drožlių.

Darbo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C temperatūros.

Minkštą sviestą ištriname su medumi (jei medus kietas, šiek tiek pašildykite, kad suminkštėtų) ir cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir kiekvienąkart gerai išplakame. Įmaišome jogurtą.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, apelsino žievele ir druska. Švelniais judesiais įmaišome į tešlą.

Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir pašauname kepti. Kepame apie 40–50 minučių, kol pakyla ir dailiai paruduoja. Atvėsiname kepinį ant grotelių.

Miltelinį cukrų maišome su apelsino sultimis (jei apelsinas saldus, maišykite su citrinos sultimis), kol gauname klampią tyrę. Užpilame ją ant pyrago. Kekso paviršių pabarstome migdolų drožlėmis ir paliekame, kad glajus sustingtų. Skanaus!

http://ausrra.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: