- 500 g didžiųjų krevečių su kiautais
- 200 g šaldytų midijų
- 1,5 l vandens
- Šlakelio aliejaus
- 8 rudųjų pievagrybių
- 1 raudonos aitriosios paprikos
- 1 citrinžolės stiebo
- Gumbo alpinijos (arba imbiero) šaknies
- 3 žaliosios citrinos lapų
- 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
- 3 valgomųjų šaukštų žuvies padažo
- 1 žaliosios citrinos sulčių
1-2. Pirmiausia paruoškime krevetes: pašalinkime galvą ir nuimkime likusią kiauto dalį. Kiautų neišmeskime, iš jų gaminsime sultinį. Nuvalytą krevečių mėsą padėkime į šalį.
3. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkime šlakelį aliejaus, sudėkime krevečių kiautus ir kepkime tol, kol šie paraus. Supilkime vandenį, leiskime jam užvirti. Tuomet sumažinkime ugnį ir pavirkime maždaug 5 minutes. Gautą sultinį nukoškime į švarų puodą.
4-5. Paruoškmte citrinžolę: stiebą perpjaukime išilgai, nuimkime viršutinį sluoksnį ir supjaustykime 5 cm ilgio gabaliukais. Juos sutraiškykime spausdami virtuvinio peilio geležtės plokštuma.
6. Į sultinį suberkime pjaustytą citrinžolę, smulkintą alpinijos arba imbiero šaknį, žaliosios citrinos lapus. Pavirkime dar maždaug 5 minutes.
7-8. Suberkime griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką ir dar pavirkime porą minučių.
9-10. Nuplautus, nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius taip pat berkime į sultinį.
11-12. Metas dėti krevetes ir midijas. Viską virkime, kol krevetės paraus. Labai svarbu nepervirti, nes krevečių mėsa taps labai standi ir praras dalį skonio.
13-15. Vos pastebėję, jog krevetės paraudo ir iškilo į paviršių, nukelkime puodą nuo ugnies, įmaišykime valgomąjį šaukštą rudojo cukraus, supilkime žaliosios citrinos sultis ir žuvies padažą. Pamaišykime, paragaukime, ar nieko netrūksta. Jei ne, nieko nelaukdami pilkime į dubenėlius, papuoškime kalendros šakele arba baziliko lapeliais ir skanaukime.