500 g kalakutienos faršo
pusės svogūno
1 kiaušinio
1 šaukšto Vusterio padažo
4 šaukštų čederio sūrio
pusės šaukštelio rūkytos paprikos
pusės šaukštelio česnako granulių
pusės šaukštelio druskos
¼ šaukštelio maltų pipirų
džiūvėsėlių kukuliams apvolioti
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite aliejumi.
Į kalakutienos faršą sudėkite smulkintus svogūnus, muškite kiaušinį, berkite tarkuotą sūrį, papriką, česnako granules, druską ir pipirus, supilkite Vusterio padažą ir gerai išmaišykite.
Padarykite iš faršo golfo kamuoliuko dydžio kukuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Persmeikite mediniu iešmeliu po tris kukuliukus.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., priklausomai nuo kukuliukų dydžio.
Valgykite su pasirinktu garnyru ir padažu.
Pastaba: rekomenduojamas barbekiu padažas.