Pradinis / Receptai / Kalėdinis kepsnys

Kalėdinis kepsnys

Jums reikės:

Sprandinės
Kmynų
Druskos
Pipirų
Paprikų miltelių
Aliejaus
Mocarelos sūrio
Pomidoro
Svogūno
Majonezo
Bulvių garnyrui
Prieskonių

Darbo eiga:

Sprandinę supjaustyti maždaug 1,5 cm juostelėmis; pjauti ne iki galo – palikti maždaug 2 cm neperpjautus.

Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti.

Supjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio. Sūrį reikia sluoksniuoti: į vieną įpjovą dėti baltą, į kitą – geltoną sūrio gabalėlį.

Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, gerai apsukti ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 h. Prie folijos sudėti bulves, pabarstytas prieskoniais.

Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidengti foliją.

Konkursui, kuriame galima laimėti knygą „Lietuviška virtuvė“, receptą atsiuntė Simona Kivytienė

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: