18 pyragaičių
Tešlai:
- 175 g miltų
- 75 g kubeliais pjaustyto sviesto
- 25 g miltelinio cukraus
- 1 išplakto kiaušinio
- nutarkuotos 1 apelsino žievelės
Įdarui:
- 350 g įvairių džiovintų vaisių (razinų, datulių, abrikosų, slyvų)
- 1 išplakto kiaušinio
- miltelinio cukraus pabarstyti
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Į virtuvės kombainą sudėkite miltus, sviestą, miltelinį cukrų, apelsino žievelę ir sumaišykite viską iki trupinukų. Dėkite išplaktą kiaušinį ir rankomis suminkykite tešlą.
Mažas keksiukų formeles (silikonines) arba folijos indelius lengvai patepkite aliejumi arba tirpintu sviestu. Iš tešlos iškočiokite 18 didesnių apskritimo formos paplotėlių ir įklokite į keksiukų formeles, suformuokite dugną ir šonus.
Džiovintus vaisius sumalkite (jei norisi daugiau saldumo, galite įdėti cukraus ar medaus). Šią masę sudėkite į tešlos krepšelius.
Iš likusios tešlos išspauskite 18 mažesnių apskritimo formos paplotėlių ir uždėkite ant krepšelių su vaisiais, suformuodami dangtelį. Šonus sulipinkite.
Krepšelių viršų patepkite išplaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę kepti 12–15 min.
Iškeptus apibarstykite milteliniu cukrumi.