Torto lakštams:
100 g sviesto
200 g cukraus
2 šaukštų medaus
1 šaukštelio sodos
2 kiaušinių
apie 400–450 g miltų
Kremui:
300 g minkšto sviesto
1 skardinės (397 g) karamelės („Rududu“)
100 g graikinių riešutų
Papuošti:
Migdolų drožlių
Gaminimo eiga:
- Į nedidelį dubenį sudėkite cukrų, medų, sviestą ir statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelės). Maišykite, kol sviestas išsilydys, o masė taps vienalytė.
- Kai sviestas išsilydys, masė įkais, supilkite sodą ir dar minutę pakaitinkite, kol masė padidės. Nukelkite nuo viryklės.
- Nuolat maišydami po vieną įmaišykite kiaušinius.
- Berkite 300 g miltų, išmaišykite. Dėkite tešlą su dubeniu 20–30 minučių į šaldytuvą.
- Išėmę iš šaldytuvo, pridėkite dar daugiau miltų ir užminkykite tešlą. Miltų dėkite po truputį, kol tešla susiminkys ir nelips prie rankų.
- Tešlą padalykite į 8–9 dalis.
- Ant kepimo popieriaus iškočiokite šiek tiek didesnius nei 21–22 cm skersmens skritulius. Apipjaukite kraštus, subadykite šakute.
- Kepkite lakštus iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (180 °C orkaitėje su ventiliatoriumi) 3–5 minutes, kol paruduos.
- Kremui minkštą sviestą 4–5 minutes plakite plaktuvu. Toliau plakite ir dėkite po šaukštą karamelės.
- Sluoksniuokite torto lakštus su kremu ir smulkiai kapotais riešutais. Apibarstykite trupiniais, puoškite migdolų drožlėmis.
- Dėkite į šaldytuvą bent nakčiai.