Jums reikės:
125 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušinių
250 g miltų
100 ml pieno
300 g aviečių
10 g cukraus pudros
1 pakelio vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
Darbo eiga:
Atšilusį minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Persijoti ir suberti pusę miltų į kiaušinių ir cukraus masę. Supilti pieną ir suberti likusius miltus. Tešla turi būti tiršta.
Supilti dalį tešlos į kepimo formą, tuomet dėti kiek patrintas su cukrumi avietes ir supilti likusią tešlą.
Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių.
Atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra. Papuošti avietėmis.
Receptą konkursui atsiuntė Edita A.