Pradinis / Receptai / Keksas su kreminiu sūriu

Keksas su kreminiu sūriu

Reikės:

3 stiklinių miltų
1½ a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
1 stiklinės (225 g) sviesto, kambario temperatūros
225 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
2½ stiklinės cukraus
6 kiaušinių, kambario temperatūros
1 v. š. vanilės ekstrakto
1½ v. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais 12 stiklinių talpos kekso formą.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo mitelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, kreminį sūrį ir cukrų iki purios masės (apie 3 minutes). Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinius. Sudėti vanilę, imbierą ir citrinos žievelę.

Nuolat maišant po pusę stiklinės berti miltų mišinį. Gerai išmaišyti. Supilti tešlą į kekso formą ir įdėti į neįkaitintą orkaitę.

Nustatyti 160 °C ir neatidarant kepti apie 65–80 min., kol keksas bus rusvai auksinės spalvos ir patikrinus iešmeliu neaplips tešla.

Palikti keksą formoje 15 minučių, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš supjaustant visiškai atvėsinti.

http://medejos.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: