120 g minkšto sviesto
¾ stiklinės cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
200 g varškės
3 kiaušinių
225 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1–2 obuolių
Gaminimo eiga:
Dideliame dubenyje išsukite sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.
Sudėkite varškę ir išsukite (gali likti ir didesnių gabaliukų). Po vieną įmaišykite kiaušinius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškės masę. Tešla turi būti tiršta.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Tešlą supilkite į kepimo indą ir šaukštu išlyginkite paviršių.
Obuolį nuplaukite ir išėmę sėklalizdžius supjaustykite nedideliais griežinėliais. Susmaigstykite į tešlą.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 1 val. Jei viršus skrunda, uždenkite folijos lakštu.
Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu smeigtuku.