Pradinis / Renginiai, pramogos / Kepsnių kepimo čempionate Kaune pasiektas šalies rekordas

Kepsnių kepimo čempionate Kaune pasiektas šalies rekordas

Lietuvos rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“ į šalies rekordų knygą įtrauks naują pasiekimą – jo autoriai ir dalyviai vienu metu kepsnius ruošė net ant 26 kepsninių. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, praėjusį savaitgalį surengtame kepsnių kepimo čempionate išrinkti ir nugalėtojai. Laimėjo komanda, kurios paruošta mėsa komisijai buvo gardžiausia.

Nugalėtojų komandos lyderis Antanas Kondratas pasakojo prie kepsninės besisukiojantis kiekvieną savaitgalį. „Nors atrodo, kad gaminu kaip visada, rezultatas kaskart būna kitoks. Šįkart irgi nežinojau, koks bus patiekalo skonis“, – patikino pašnekovas.

Kad kuo geriau pademonstruotų savo sugebėjimus, jis paruošė skirtingų skonių kepsnius – nuo švelnaus pikantiško iki aštraus.

Komisijos dėmesio sulaukė ir netradicinis patiekalas – aktinidijomis pagardintas kepsnys. Jį ruošę Viktoras ir Irma sakė taip mėsą marinuojantys jau trisdešimt metų. Vaisius, kurie panašūs į kivį, šeima augina pati, o tai, kad juos galima naudoti ir kepsniams ruošti, sugalvojo atsitiktinai.

„Siekdami rekordo žmonės galėjo ir išgirsti naujų receptų, ir paskanauti kitų mėgėjų sukiotis prie kepsninių paruoštų valgių. Dalytis smagu“, – sakė renginio organizatorius Erikas Kundreckas.

Pasak jo, kiekvienam rekordo dalyviui reikėjo atsinešti savo kepsninę ir anglių, o mėsa, prieskoniais ir padažais buvo pasirūpinta. Iš viso norintiesiems tapti Lietuvos rekordo dalimi ir išmėginti savo jėgas gardžiausio kepsnio konkurse padovanota daugiau nei šimtas kilogramų kiaulienos sprandinės šašlyko, marinuoto tradiciniu būdu – naudojant actą, svogūnus ir prieskonius.

Organizatorių inf. ir nuotr.

2 Komentarai

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: