Pradinis / Receptai / Kepta ėriena su baravykų rizotu

Kepta ėriena su baravykų rizotu

4 porcijos

  • 800 g ėrienos
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos (pagal skonį)
  • indiškų kmynų
  • šviežių čiobrelių
  • 4 skiltelių česnako
  • Rizotui:
  • 150 g ryžių
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 4 valg. š. alyvuogių  aliejaus
  • 100 ml baltojo sauso vyno
  • 0,5 l vištienos sultinio
  • 100 g šviežių baravykų
  • 20 g sviesto
  • 50 g „Parmezano” sūrio
  • Padažui:
  • 4 valg. š. medaus
  • 4 valg. š. sojų padažo
  • 100 ml vyšnių vyno
  • 40 g sviesto

Ėrieną įtrinti aliejumi, prieskoniais, kapotu česnaku. Palaikyti šaldytuve apie 2 val.  Kepti orkaitėje 180 0C apie 25-30 min.

Puode įkaitintame aliejuje apkepinti smulkiai sukapotus česnakus ir svogūną, suberti nuplautus ryžius ir taip pat šiek tiek apkepinti, supilti vyną, po to – dalį sultinio ir virti ant silpnos ugnies pamaišant ir vis įpilant sultinio. Prieš baigiant rizotui virti, sudėti svieste pakepintus baravykus, o išvirus  suberti tarkuotą sūrį.

Visus padažo ingredientus sudėti į prikaistuvį ir kaitinti, kol padažas taps grietinėlės tirštumo.

Skanaus!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: