1 didelės paprikos,
1 svogūno,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
150 g šaltai rūkytos šoninės,
1 šaukšto pomidorų pastos,
350 g maskarponės sūrio,
1 žiupsnelio maltų pipirų.
Gaminimo eiga:
Papriką ir svogūną susmulkinkite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Daržovėms suminkštėjus, sudėkite smulkintą šoninę be odelės, įdėkite pomidorų pastos ir nuolat maišydami pakepinkite kelias minutes.
Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą kepintą papriką su šonine ir svogūnais, dėkite maskarponės sūrį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Berkite pipirų ir dar kartą gerai išmaišykite.
Valgykite su duoniukais ar skrudinta duona.
Užtepėlė labai skani, lengvai tepasi.