Pradinis / Receptai / Keptuvėje keptas tortas

Keptuvėje keptas tortas

8 porcijos

Tešlai:

3 stiklinių miltų
1 indelio saldinto sutirštinto pieno
1 kiaušinio
1 a. š. sodos (nereikia nugesinti)

Kremui:

750 ml pieno
2 kiaušinių
200 g sviesto
1 stiklinės cukraus
4 v. š. miltų
1 a. š. vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Visus tešlai skirtus produktus sumaišykite ir padalykite į 8 lygias dalis. Iškočiokite ir uždėję tortinės (kurioje formuosite tortą) dugną, apipjaukite tešlos kraštus. Įkaitinkite sausą keptuvę ir dėkite kepti vieną paplotį. Kepkite po 1 min. iš abiejų pusių. Nesudeginkite, nes papločiai greitai kepa. Truputį paskrudinkite ir apverskite. Taip iškepkite visus lakštus.

Kai visi blynai iškeps, gaminkite kremą. Kremui skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišykite dubenyje, dėkite ant vidutinės kaitros ir intensyviai maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol masė taps vientisa ir tiršta.

Į tortinę dėkite vieną lakštą, aptepkite kremu, tada dėkite antrą lakštą ir taip sluoksniuokite, kol sunaudosite visus lakštus ir kremą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.

Dėkite į šaldytuvą sustingti (apie 3 val.).

Vieną lakštą sutrupinkite ir trupiniais apibarstykite torto viršų bei šonus.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top