Pradinis / Receptai / Kiaulienos kukuliai su varške ir grietinėlės padažu

Kiaulienos kukuliai su varške ir grietinėlės padažu

Sprendimas į faršą įdėti varškės labai pasiteisino, nes ji kukuliukams pridėjo ir minkštumo, ir sultingumo. Taip pat jos drąsiai galite įmaišyti į vištienos ar kalakutienos faršą, rezultatas bus puikus.

4 porcijoms reikės:

  • 500 g kiaulienos mentės faršo
  •     200 g liesos varškės (birios)
  •     1 kiaušinio
  •     1–2 v. š. maltų džiūvėsėlių
  •     1 a. š. malto česnako
  •     1 a. š. rūkytos maltos raudonosios paprikos
  •     druskos, maltų juodųjų pipirų
  •     150 g grietinėlės
  •     vandens
  •     žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite faršą, varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, česnaką, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

Imkite kepimo indą, sudėkite suformuotus kukuliukus, įpilkite vandens, kad juos apsemtų mažiau nei iki pusės.

Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.

Tuomet kaitrą padidinkite iki 200 laipsnių, supilkite grietinėlę ir kepkite 15–20 min. Galite įberti žiupsnelį druskos.

Ant kukuliukų užberkite krapų ir patiekite su mėgstamu garnyru.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: