Pradinis / Receptai / Kitoks „Napoleonas“

Kitoks „Napoleonas“

Reikės:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200 g sviesto (82 proc. riebumo)
  • 1 indelio saldinto sutirštinto pieno
  • 1 šaukšto tirpios kavos

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Iš sluoksniuotos tešlos supjaustykite piršto pločio pailgas juosteles. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus.

Iškepusias juosteles atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimo trupiniams.

Paruoškite kremą: išsukite kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą pieną iki vientisos masės. Suberkite kavą ir išmaišykite.

Ant stalo tieskite maistinės plėvelės ir patepkite šiek tiek kremo. Dėkite trečdalį tešlos juostelių, vėl kremo, vėl juostelių…Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Susukite į gražų ritinį.

Susuktą ritinį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent per naktį.

Nuimkite maistinę plėvelę ir papuoškite likusių juostelių trupiniais.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: