2 porcijos
Reikės:
- 500 g kreminės kepinių varškės
- 2 kiaušinių
- ½ šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 šaukštų cukraus (galima ir mažiau)
- 1 šaukšto kedrinių pinijų
- 1 kekės vynuogių (naudojau žaliąsias ir raudonąsias)
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukšto manų
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Sviestu ištepkite kepimo indelius, pabarstykite manais.
Dubenyje iki vientisos masės išplakite varškę, kiaušinius, 2 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, cinamoną. Supilkite masę į kepimo indelius, pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir dėkite į orkaitę. Kepkite 20 min. (30 min., jeigu skarda didesnė), kol iškils, paruduos ir sutvirtės. Ištraukite iš orkaitės.
Vynuoges nuplaukite, padalykite mažesnėmis kekėmis, sumaišykite su 2 šaukštais cukraus, citrinų sultimis. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir maišydami patroškinkite apie 10 min., kol vynuogės suminkštės ir karamelizuosis.
Vynuoges uždėkite ant apkepo.