Pradinis / Receptai / Kreminės varškės apkepas su vynuogėmis

Kreminės varškės apkepas su vynuogėmis

2 porcijos

Reikės:

  • 500 g kreminės kepinių varškės
  • 2 kiaušinių
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 šaukštų cukraus (galima ir mažiau)
  • 1 šaukšto kedrinių pinijų
  • 1 kekės vynuogių (naudojau žaliąsias ir raudonąsias)
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto manų

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Sviestu ištepkite kepimo indelius, pabarstykite manais.

Dubenyje iki vientisos masės išplakite varškę, kiaušinius, 2 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, cinamoną. Supilkite masę į kepimo indelius, pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir dėkite į orkaitę. Kepkite 20 min. (30 min., jeigu skarda didesnė), kol iškils, paruduos ir sutvirtės. Ištraukite iš orkaitės.

Vynuoges nuplaukite, padalykite mažesnėmis kekėmis, sumaišykite su 2 šaukštais cukraus, citrinų sultimis. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir maišydami patroškinkite apie 10 min., kol vynuogės suminkštės ir karamelizuosis.

Vynuoges uždėkite ant apkepo.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: