Pradinis / Receptai / Kreminio sūrio pyragas su mėlynėmis

Kreminio sūrio pyragas su mėlynėmis

Saldus pyragas su šviežiomis mėlynėmis, švelniu kreminiu įdaru ir traškia tešlos plutele.

23 cm skersmens formai:

Saldžiai tešlai:

1 puodelio (130 g) miltų (1 puodelis – 240 ml)
⅓ puodelio (35 g) miltelinio cukraus
½ puodelio (113 g) šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
žiupsnelio druskos

Mėlynių ir kreminio sūrio įdarui:

115 g riebaus kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
⅔ puodelio (160 ml) grietinėlės
2 kiaušinių
½ puodelio (100 g) cukraus
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
125 g šviežių mėlynių

Gaminimo eiga:

  1. Pagaminti tešlai jums reikės dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus. Sudėti gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinti sviestą su sausais produktais, kol susidarys trupininė masė. Viską galima daryti ir su maisto smulkintuvu (virtuvės kombainu) arba su plaktuvu.
  2. Tešlos trupinius pilkite į kepimo formą ir pirštais spausdami išlyginkite ir suformuokite iš tešlos krepšelį (pyrago apačią ir šonus). Subadykite tešlą šakute ir dėkite į šaldymo kamerą 15 minučių atvėsti. Tai neleis tešlai susitraukti, kai ją kepsite.
  3. Kai tešla bus paruošta, įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir pyrago pagrindą kepkite 15 minučių, kol lengvai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, kol gaminsite įdarą.
  4. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 °C.
  5. Įdarui visus produktus, išskyrus mėlynes, gerai išplakite, plaktuvu arba virtuvės kombainu.
  6. Pilkite paruoštą įdarą ant iškepto pyrago pagrindo. Ant viršaus išdėliokite mėlynes.
  7. Kepkite apie 30–35 minutes, kol įdaras sutvirtės.

Patarimas. Rašoma, kad, paruošus tešlą, subadžius ją šakute ir atvėsinus šaldymo kameroje, kepant krepšelis turėtų tolygiai iškepti, nepakilti. Man vis dėlto keli tešlos burbuliukai susidarė ir pakilo, bet aš juos iš karto subadžiau šakute ir krepšelis iškepė tolygiai. Todėl atkreipkite dėmesį, kaip kepa krepšelis, ar nekyla tešla ir nereikia papildomai subadyti.

www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: