Gian Luca dalijasi savo įspūdžiais iš gyvenimo Lietuvoje: pasirodo, jį iki šiol stebina, kad lietuviai visuomet jaučiasi itin susirūpinę ir įsipareigoję, kai laukia svečių, o lietuvės moterys dažniausiai jų laukia pasitempusios, lyg būtų ką tik sugrįžusios iš teatro. Ali pritaria kolegai ir šmaikštaudamas sako, kad tai skamba lyg pasakojimas apie jo paties kasdienybę.
Todėl Gian Luca nusprendė palengvinti visiems „galvos skausmą“ užgriuvus netikėtiems svečiams ir pasidalijo idėjomis, kaip paruošti vaišes iš to, kas yra šaldytuve. Pamatęs ištrauktus iš šaldytuvo produktus, Ali šyptelėjo, kad beveik visi jie itališki. O Gian Luca pasidžiaugė, kad jis yra be galo laimingas žmogus, nes žmona jam leidžia pusę šaldytuvo užkrauti itališkais, o pusę – lietuviškais maisto produktais. Taigi Gian Lucos pagaminti beveik itališki greiti užkandžiai su lietuviškais ingredientais turėtų patikti ne tik vaišes ruošiantiems, bet ir svečiams. O kokios vaišės be deserto? Ali šeštadienio laidoje „Gardu Gardu“ savaip pagamins populiarųjį sūrio pyragą ir pagardins gaiviu citrininiu kremu.
Užkandžių asorti su „Rambyno“ sūriu
|
Vienos sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti vytintu kumpiu ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5–10 minučių, kol kumpis gražiai apskrus. Antros sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti saliamio dešros griežinėliais. Tada juos apvolioti po porą kartų kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje apie minutę, kol gražiai apskrus. Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti vidų, įberti druskos, apversti pomidorus ir palikti juos, kad išbėgtų visas skystis. Trečios sūrio pakuotės gabaliukus supjaustyti griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustyti ir visų rūšių alyvuoges. Įdaryti pomidorus alyvuogių ir sūrio griežinėliais, įlašinti keletą lašų balzaminio acto, įdėti šviežio baziliko lapelį ir uždaryti nupjauta pomidoro viršūnėle. Serviruoti visus užkandžius kartu, papuošti šviežiais baziliko lapeliais. |
Sūrio pyragas su citrininiu kremu
Sūrio pyragas:
Kremas:
|
Susmulkinti (sumalti) sausainius ir sumaišyti su migdolų miltais. Išlydyti sviestą ir supilti ant sausainių trupinių, gerai išmaišyti. Suberti į kepimo formą, išlyginti ir suformuoti pagrindą, atšaldyti šaldytuve. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, supilti grietinėlę, perplakti, sudėti kreminį sūrį ir vėl gerai perplakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant atšalusio pagrindo. Kepti iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Kiaušinius ir trynius išplakti kartu su cukrumi iki purumo. Citrinų sultis pakaitinti iki 90°C ir iš lėto pilti ant kiaušinių plakinio nuolat maišant. Gautą masę supilti atgal į puodą ir vėl pastatyti ant ugnies. Nuolat plakant kaitinti, kol pradės standėti. Perpilti į vėsų indą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol sviestas visiškai ištirps ir gautą masę atvėsinti. Iškepusį pyragą geriausia palikti parai arba nors nakčiai pastovėti. Prieš patiekiant apipilti citrininiu kremu. |