Pradinis / Receptai / „Kuršėnų“ vyniotinis

„Kuršėnų“ vyniotinis

Tešlai:

4 kiaušinių,
4 šaukštų cukraus,
4 šaukštų miltų.

Įdarui:

180 g sviesto (pakelis),
180 g desertinės arba kreminės varškės (pakelis),
½ indelio saldinto sutirštinto pieno.

Gaminimas:

Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Suberti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties. Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios matmenys 32×35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardą. Kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 12–15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.

Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti sutirštintą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!

Pastaba. Jei naudosite paprastą varškę, ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.

http://aj-receptai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: