Pradinis / Receptai / Lašiša su sezamų sėklų plutele

Lašiša su sezamų sėklų plutele

2 porcijoms reikės:

  • 1 česnako skiltelės
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 2 v. š. ryžių acto
  • 2 v. š. sojų padažo
  • 3 v. š. sezamų sėklų
  • 400 g lašišos filė
  • 500 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

Lašišos filė padalykite į dvi lygias dalis.

Sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, imbierą, aitriosios paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. Į marinatą sudėkite lašišos filė ir palikite bent valandai šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

Į lėkštutę supilkite sezamų sėklas. Lašišos filė apvoliokite sezamų sėklose taip, kad visa pasidengtų tolygiai.

Dėkite lašišą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 15–20 min.

Kol žuvis kepa, išvirkite žirnelius. Išvirus žirneliams nupilkite vandenį ir sutrinkite su trintuvu iki norimo tirštumo.

Į lėkštės vidurį dėkite žirnelių tyrės, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlį.

Puoškite pagal fantaziją.

Pastaba: lašišą galite keisti kita turima žuvimi.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: