4 lašišos gabaliukų (apie 500 g)
2 cm gabaliuko imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
2 česnako skiltelių, smulkiai supjaustytų
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų klevų sirupo ar skysto medaus
1 šaukšto ryžių vyno „Mirino“
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
Lašišą sudėkite į indą, pabarstykite druska, pipirais ir apliekite paruoštu padažu. Indą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms (mažiausiai 20 minučių).
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Dėkite lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepkite 2 minutes. Padažą pasilikite, neišpilkite.
Po 2 minučių ant lašišos supilkite padažą, pakepkite minutę, tada lašišą apverskite ir dar pakepkite apie 3 minutes. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens.
Tiekite lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais ir daržovėmis.