Pradinis / Receptai / Lašišų ir avokadų putėsiai

Lašišų ir avokadų putėsiai

Jums reikės:

400 g rūkytos lašišos
300 ml grietinėlės (po 150 ml 12 % ir 30 % riebumo)
2 arbat. š. želatinos (1 š. lašišos ir 1 arbat. š. avokado)
1 arbat. š. maltų baltųjų pipirų
2 valg. š. majonezo
200 ml grietinės
2 avokadų
30 g šviežių špinatų
1 vidutinio svogūno
1 citrinos
1 arbat. š. cukraus
1 valg. š. ryžių acto
1 arbat. š. druskos (pagal skonį)
1 arbat. š. krapų
1 valg. š. prieskoninių žalumynų

Darbo eiga:

Išbrinkinti ir nedideliame puodelyje ištirpinti želatiną.

Lašišą susmulkinti, užpilti liesa grietinėle, pakaitinti, bet neužvirti. Įmaišyti ištirpintą želatiną ir truputį atvėsinti. Įmaišyti majonezą, krapus, įpilti ryžių acto, įberti baltųjų pipirų ir išplakti elektriniu plakikliu.

Į lašišos masę atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

Avokadus nulupti, susmulkinti ir pašlakstyti citrinų sultimis, kad avokadai nepatamsėtų. Sudėti smulkintą svogūną, nuplautus špinatų lapelius, grietinę, supilti citrinos sultis, įberti cukraus ir žalumynų. Viską išplakti elektriniu plakikliu, įmaišyti ištirpintą želatiną.

Į nedidelius indelius sukrėsti avokadų, tada lašišų masę ir per naktį laikyti šaldytuve.

Tiekti išėmus iš indelių su šviežiomis daržovėmis ir agurkų salotomis.

Receptą konkursui atsiuntė Aurelija

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: