Jums reikės:
1 vnt. lavašo,
200 g sūrio.
Bolonijos padažui:
0,5 kg faršo,
4 v. š. pomidorų padažo,
1 svogūno,
1 morkos,
prieskonių,
druskos,
pipirų.
Bešamelio (baltajam) padažui:
300–400 ml pieno,
60 g sviesto,
4 v. š. miltų,
žiupsnelio muskato riešuto,
druskos.
Darbo eiga:
Ruošiame Bolonijos padažą. Smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką. Kepiname daržoves, kol gražiai pagelsta. Kai apkepa svogūnai ir morkos, dedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais (nepadauginame, nes dar dėsime pomidorų padažą). Nuolat pamaišydami troškiname, kol faršas iškepa. Tada sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Padažas turėtų būti tirštas.
Bešamelio padažas. Keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, susidaro vientisa masė. Tada plona srovele pilame pieną ir viską maišome. Užviriname ir paverdame, kol padažas pradeda tirštėti (turėtų būti maždaug 15 % riebumo grietinės tirštumo). Įberiame muskato, druskos pagal skonį.
Lazanijos surinkimas. Sutarkuojame sūrį. Imame maždaug 18 x 25 cm kepimo formą. Lavašą suplėšome pailgais lapeliais (kad būtų kaip lazanijos makaronai), išklojame vienu sluoksniu kepimo formos dugną. Aptepame išklotą lavašą padažu. Tada dedame dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo vėl pilame baltojo padažo ir pabarstome sūriu. Dedame pusę faršo, ant jo pabarstome sūrio. Vėl dedame sluoksnį lavašo (šį kartą tik vieną) ir kartojame tą patį: baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu baltuoju padažu ir pabarstome sūriu. Kepame 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol sūris išsilydo. Išjungiame orkaitę ir palaikome lazaniją dar 20 min., kad susigertų padažai. Skanaus!