Pradinis / Receptai / Lazanija su varške ir obuoliais

Lazanija su varške ir obuoliais

Saldi ir kvapni. Gabalėlis šiltos lazanijos puikiai tiks pavakariams. Arba pravėsusios – prie kavos.

Lazanijai reikės:

6 lazanijos lakštų,
sviesto formai ištepti,
500 g varškės (naudojau 3 pakelius),
100 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
100 g sviesto,
šaukštelio cukraus su vanile,
2 kiaušinių trynių,
citrinos žievelės,
3–4 obuolių,
šaukšto sviesto,
šaukšto cukraus,
šaukštelio cinamono miltelių.

Vaniliniam padažui reikės:

1 kiaušinio trynio,
200 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
nubraukto šaukšto krakmolo,
šaukšto cukraus,
šaukšto vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Darbo eiga:

Makaronų lakštus trumpai paverdame pasūdytame vandenyje (apie 3 min.). Perliejame šaltu vandeniu, atskiriame, kad nesuliptų tarpusavyje.

Varškę išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais. Pabaigoje supilame grietinėlę ir lydytą sviestą, suberiame tarkuotą citrinos žievelę.

Obuolius nulupame, išvalome ir rupiai sutarkuojame. Patroškiname keptuvėje su šaukštu sviesto, įmaišome cukrų ir cinamoną.

Gaminame vanilinį padažą. Puode gerai sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų, krakmolą, druską ir trynį. Visą laiką plakdami, kaitiname ant mažos ugnies iki užvirimo, kol sutirštėja. Sutirštėjusį padažą nuimame nuo viryklės ir dar paplakame, kol pravėsta.

Į kvadratinį kepimo indą, pateptą sviestu, dedame porą makaronų lakštų, uždedame sluoksnį varškės, sluoksnelį obuolių masės ir storai užtepame vanilinio kremo. Toliau vėl sluoksniuojame makaronus, varškę, obuolius, padažą.

Pašauname į 190 °C temperatūros orkaitę ir kepame, kol gražiai apskrunda. Skanaus!

http://ausrra.blogspot.com/

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: