Pradinis / Receptai / Lazdynų riešutų madlenos su baltuoju šokoladu

Lazdynų riešutų madlenos su baltuoju šokoladu

30 vnt. reikės:

185 g nesūdyto sviesto
60 ml grietinėlės
1 šaukšto medaus
4 didelių kiaušinių
150 g cukraus
185 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g lazdynų riešutų
200 g baltojo šokolado

Gaminimo eiga:

Išlydykite sviestą ir jame maišykite medų, kol šis ištirps ir masė taps vientisa.

Sudėkite kiaušinius, suberkite cukrų ir su plaktuvu dideliu greičiu plakite apie 5 min.

Supilkite grietinėlę, suberkite 50 g smulkintų riešutų ir dar paplakite kelias minutes. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Kepimo formeles pabarstykite miltais. Tešlą kabinkite šaukštu ir dėkite į kepimo formeles.

Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 min., kol sausainukai taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.

Baltąjį šokoladą išlydykite garų vonelėje ir į jį mirkykite sausainius. Apiberkite smulkintais lazdyno riešutais. Palikite pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Labai skanu su kava ar arbata.

Šie kepiniai išlieka minkšti kelias dienas.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top
%d bloggers like this: