Pradinis / Receptai / Lietinių blynų pyragas su varške

Lietinių blynų pyragas su varške

Lietiniams:

2 kiaušinių
1 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
250 ml pieno
250 ml vandens
225 g miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
4 valg. š. aliejaus arba lydyto sviesto

Varškės įdarui:

900 g varškės
5–6 valg. š. saldaus sutirštinto pieno
žiupsnelio cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus

Aptepti:

1 kiaušinio
30 g cukraus

šiek tiek sviesto ir džiūvėsėlių formai

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Tada supilkite pieną ir vandenį bei išmaišykite. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Supilkite aliejų ar lydytą sviestą ir dar kartelį gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.

Įkaitinkite keptuvę ir patepkite paviršių aliejumi. Įpilkite samtelį tešlos, paskirstykite po keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Išeina 12–15 blynų.

Varškę gerai išmaišykite su saldintu sutirštintu pienu, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

Imkite 24 cm skersmens skardą. Ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais (aš tiesiog išklojau kepimo popieriumi).

Dėkite lietinius ir kiekvieną aptepkite varškės įdaru. Ant viršaus uždėkite lietinį ir jį aptepkite kiaušinio ir cukraus plakiniu.

Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 min. Valgykite šiltą.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: