4 porcijoms:
250 g makaronų
250 g šviežių triušienos dešrelių (ar kitokios mėsos)
2 raudonųjų paprikų
1 svogūno
3 česnako skiltelių
50 g šviežių špinatų
3 v. š. pomidorų padažo
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
~50 g fermentinio sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir makaronus atidėkite į šalį.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir svogūnus. Kepkite tol, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, trumpai pakepinkite ir suverskite vienodais gabalėliais pjaustytas triušienos dešreles, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pamaišydami pakepinkite 3–4 minutes. Išjunkite ugnį, sudėkite pomidorų padažą, špinatus, petražoles, suberkite išvirtus makaronus ir viską gerai išmaišykite.
Kepimo indą patepkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite paruoštus makaronus, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 °C orkaitėje 10–15 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.